Hoofdpagina

Uit Bureau Dupin
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom op de wikipedia van Bureau Dupin. Deze wikipedia is een samenvatting van alle informatie, feiten en tegenstrijdigheden die door de onderzoekscommunity van Bureau Dupin uit openbare bronnen zijn verzameld. Deze wiki zal zo vaak en zo spoedig mogelijk worden bijgewerkt door een aangewezen team van vrijwilligers, zodat de wiki het meest volledige overzicht biedt van alles wat we wel en niet weten. Marja's situatie, de tijdlijn van haar laatste dagen, de toedracht en doodsoorzaak, eigendommen, bijzondere aanknopingspunten en een overzicht van het politieonderzoek komen aan bod. Een samenvatting van de zaak is te vinden bij Samenvatting. De onderzoekers van de onderzoekscommunity van Bureau Dupin verzamelen zich op onze online platformen zoals Mural, Discord en het forum. Nieuwe leads en bevindingen zullen ook doorvloeien naar deze wiki.


De wikipedia van Bureau Dupin is opgedeeld in een aantal hoofdonderwerpen. Deze zijn te vinden in de navigatiebalk aan de zijkant van de wiki. De hoofdonderwerpen zijn hieronder ook opgesomd met een omschrijving.

Zie je iets wat ontbreekt of niet klopt? Vul dan deze form in. Je kunt hierin doorgeven wat er aangepast moet worden. Iedereen kan wijzigingen doorgeven en aanvragen, maar deze aanpassingen moeten goedgekeurd worden door een van de vrijwilligers voordat deze publiekelijk zichtbaar zijn om zo desinformatie, het ongewenst delen van persoonsgegevens en vandalisme tegen te gaan. Om te controleren of een aanpassing al is aangevraagd of al dan niet is doorgevoerd kun je in deze sheet kijken.

Over Bureau Dupin

Bureau Dupin is een collectief van onderzoekers, dat zich samen met de politie inzet om oude moordzaken op te lossen. Als de politie vastloopt in een moordonderzoek, roept Bureau Dupin de hulp in van nadenkers, techneuten, verbandleggers, filosofen, bouwers, verhalenvertellers, journalisten en ontrafelaars. Samen denken we anders, weten we meer en komen we verder.

Onze achtergrond onderscheidt ons. Het zoeken naar de waarheid verbindt ons.

Bureau Dupin is allereerst een experiment om de rol van burgers in de opsporing te ontdekken. Bureau Dupin berust op het principe van de wisdom of the crowd.[1] Binnen Bureau Dupin wordt geloofd dat meer en verschillende invalshoeken kunnen leiden tot meer inzichten die ons mogelijk verder kunnen helpen in het onderzoek.

Verdere informatie over Bureau Dupin vindt u bij Over Bureau Dupin

Inhoud

Een korte samenvatting van de zaak is te vinden bij Samenvatting.

Bij Achtergrond Marja is informatie beschreven over Marja's jeugd, haar leven en haar interesses. Tijdlijn laatste dagen vat Marja's laatste dagen samen. Het hoofdonderwerp Dood gaat in op de toedracht van Marja's overlijden en mogelijke andere factoren. Bij Eigendommen wordt een beeld geschetst van de spullen die Marja bij zich droeg in haar laatste dagen. Het onderwerp Bijzonderheden is een verzameling van opvallende dingen die zich gedurende Marja's leven of haar laatste dagen hebben voorgedaan. Onderzoek & media tijdlijn vat het verloop van het onderzoek samen en brengt de artikelen gewijd aan de Nieuwjaarsmoord.

Verder zijn er ook handige links te vinden. Deze verwijzen naar de website, LinkedIn, ons online onderzoeksplatform Mural en de FAQ. Daarnaast is er nog veel andere info te vinden. Deze informatie is allemaal te vinden in de kennisbank.

Verwijzingen

  1. Wisdom of the crowd, Wikipedia, 2021 | Archief